ATV Park Terbaik di Johor – Trail Ekoflora Seelong (Melalui kawasan hutan)

Salam semua dan selamat datang ke blog baru saya. Dalam blog ini saya ingin berkongsi mengenai salah satu aktiviti pengembaraan di Johor Bahru, Taman ATV Johor – Laluan Ekoflora Seelong, Johor Bahru, Johor. Terletak di Johor, Malaysia, ATV Prk Johor menawarkan pengalaman yang mengujakan untuk peminat-peminat yang sukakan pengembaraan dan pencinta alam. Salah satu tarikan utamanya ialah Laluan Ekoflora Seelong, sebuah pengembaraan yang mendebarkan yang membawa anda ke dalam kehijauan tropika yang subur. Ia berkonsepkan gabungan unik antara pengembaraan yang mencabar yang menaikkan adrenalin dan keindahan alam yang tenang, Laluan Ekoflora Seelong menjanjikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Pemanduan atau perjalanan menggunakan ATV ini adalah dalam kira-kira 1 – 1.5 jam merentasi hutan (kebanyakannya adalah ladang kelapa sawit) dan juga sungai kecil. Untuk pemanduan ini, saya menggunakan ATV 200CC dan memilih Pakej Ride B (kira-kira 12km). Untuk Pakej Ride B, anda akan merentasi laluan ladang, laluan paya dan laluan sungai. Harganya adalah RM150 untuk 200CC dan RM250 untuk 400CC ATV. Anda boleh merujuk kepada Akaun Facebook Rasmi mereka untuk pakej penuh mereka.

Mereka mempunyai 3 pilihan mode pemanduan iaitu; Ride A untuk 10km (sesuai untuk pemula), Ride B untuk 12km (sederhana) dan Ride C untuk 14km (pemanduan advanced). Untuk Ride C, anda akan merentasi laluan sempit, laluan pasir, laluan hutan dan pemandangan tasik.

Laluan ini menawarkan beberapa checkpoint di mana anda boleh berhenti seketika untuk menikmati keindahan alam yang disekeliling anda. Pokok-pokok yang menjulang tinggi, bunga-bunga liar yang berwarna-warni, dan bunyi air yang mengalir mencipta suasana yang tenang yang memberi kontras yang nyata dengan keseronokan pemanduan ATV anda.

ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail

di ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail, Johor Bahru

Muddy Trail at ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail

Kawasan berlumpur di ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail

River trail at ATV Park Johor

Laluan sungai di ATV Park Johor

Seelong Ekoflora Trail

di ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail

Maklumat Lanjut Mengenai ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail

ATV Park Johor - Seelong Ekoflora Trail

Sementara Laluan Ekoflora Seelong ATV Park ini tidak diragukan lagi merupakan syurga bagi pencinta alam, ia juga menarik bagi sesiapa yang sukakan cabaran. Laluan ini direka untuk mencabar penunggang yang berpengalaman dengan tanahnya yang kasar, kenaikan yang curam, dan selekoh yang tajam. Menunggang ATV di Laluan Ekoflora Seelong ini bakal menjadi pengembaraan yang mengejutkan hati yang akan menaikkan adrenalin anda.

Bagi penunggang yang masih baru, anda tidak perlu bimbang kerana taman ini menyediakan pemandu pakar yang akan memastikan keselamatan anda dan memberi arahan tentang cara mengendalikan ATV di sepanjang perjalanan anda. Peralatan keselamatan, termasuk topi keledar dan pakaian pelindung, juga disediakan kepada semua peserta.

Aktiviti Menarik Bersama Keluarga

Laluan Ekoflora Seelong di ATV Park Johor ini bukan sahaja untuk peminat-peminat yang sukakan pengembaraan ekstrem. Ia juga menawarkan sesuatu untuk keluarga dan kumpulan-kumpulan dari pelbagai umur dan bangsa. ATV Park Johor ini menawarkan pelbagai pilihan ATV, dari ATV satu tempat duduk hingga ATV yang lebih besar yang direka untuk dua penunggang, membolehkan anda untuk ride bersama pasangan anda. Barulah sweet!

Ini menjadikannya destinasi yang sempurna untuk pilihan aktiviti keluarga, team building, atau sekadar menghabiskan masa santai bersama rakan-rakan. Tahap kesukaran laluan yang berbeza di ATV Park Johor ini, memastikan bahawa semua orang dapat mencari pengembaraan yang sesuai dengan tahap kemahiran masing-masing.

Book your vacation ticket, interesting places & hotel around KUALA LUMPUR & SELANGOR, MALAYSIA

accept more than 40 currencies around the world including MYR, SGD, USD, EUR, IDR and many more. Book now!

Klook.com

Bagaimana Cara Ke ATV Park Johor – Seelong Ekoflora Trail

Jika anda mencarikan kelainan dan mencari aktiviti-aktiviti yang mencabar di sekitar Johor Bahru, ATV Park Johor Seelong Ekoflora Trail ini adalah tempat yang terbaik untuk anda. ATV Park Johor ini terletak berdekatan  Eco Palladium Johor Bahru (Jalan Ekoflora 6/5).